VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Siegfried Mureșan: Începerea negocierilor de aderare nu este doar în interesul R. Moldova, ci și în interesul României și al UE

„Începerea negocierilor de aderare nu este doar în interesul Republicii Moldova și Ucrainei, ci și în interesul României și, mai ales, al Uniunii Europene”. O declarație în acest sens a fost făcută de europarlamentarul Siegfriend Mureșan în plenul Parlamentului European, în dezbaterea pregătitoare a Consiliului European din 14 – 15 decembrie.

Potrivit lui Mureșan, a subliniat că acum este momentul ca Uniunea Europeană să arată susținerea pentru R. Moldova și Ucraina și să înceapă negocierile de aderare.

Cerem Consiliului European ca la întâlnirea sa din această săptămână să decidă începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina – am transmis astăzi în plenul Parlamentului European, în dezbaterea pregătitoare a Consiliului European din 14 – 15 decembrie. Negocierile de aderare sunt cel mai bun instrument pe care îl avem pentru a ajuta țările noastre vecine, în special Republica Moldova și Ucraina, să devină mai sigure, mai stabile, să se reformeze și să se modernizeze, să se aproprie de standardele europene și să adopte și implementeze legislația europeană în cea națională. Din acest motiv, începerea negocierilor de aderare nu este doar în interesul Republicii Moldova și Ucrainei, ci și în interesul României și, mai ales, al Uniunii Europene.

În ciuda provocărilor cu care cele două state se confruntă, atât Republica Moldova, cât și Ucraina au reușit să implementeze recomandările făcute de Comisia Europeană și au înregistrat progrese remarcabile în ceea ce privește integrarea lor europeană. Acum este momentul să le arătăm susținerea noastră, a Uniunii Europene, și să începem negocierile de aderare”, a declarat Mureșan.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.