VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Și în acest an va fi amenajat Târgul de Crăciun în centrul Capitalei: Câtă energie electrică vor consuma decorațiunile

Și în acest an Primăria Chișinău va amenaja tradițional Târgul de Crăciun în centrul Capitalei, dar și în alte sectoare. Despre aceasta anunță primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Am făcut calcule și consumul de energie electrică pentru toate decorațiunile din tot orașul ne costă aproximativ cât este și consumul unui bloc de locuit cu 25 de apartamente. La organizarea sărbătorilor de iarnă, avem și parteneri care ne vor dona generatoare electrice pe care le vom folosi, iar la final le vom da instituțiilor educaționale din Capitală.

Toate decorațiunile procurate în ultimii 3 ani sunt la balanța Primăriei Chișinău, la Direcții, Întreprinderi și Preturi. Scopul nostru a fost ca Primăria să nu închirieze în fiecare an decorațiunile pentru sărbători, cum se făcea anterior, dar să le înnoim an de an fiind procurate pentru Chișinău”, anunță Ion Ceban.

Potrivit edilului, Orășelul de Crăciun va fi amplasat în acest an chiar în Piața Marii Adunări Naționale, întrucât Scuarul Catedralei este în plină reparație.

Bradul urmează să fie amenajat în zilele următoare. Ne-am fi dorit să organizăm mult mai mult, să amenajăm mai multe locații și să fie organizate mai multe proiecte, dar nici nu putem să ignorăm sărbătorile, nu ar fi corect față de cetățenii noștri.

În aceste zile, mulți au vizitat Bucureștiul, dar și alte locații din România care sunt amenajate foarte frumos și ne-au întrebat dacă în Chișinău vom avea Târguri de Crăciun? Răspund azi pentru toți locuitorii și oaspeții capitalei: Sărbătorile de Crăciun vor fi simțite și la Chișinău”, a mai scris Ceban.

Amintim că începând cu 24 octombrie, Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES) a redus livrările de energie electrică de la 70% la 27% către malul drept al Nistrului. În acest sens, autoritățile de la Chișinău au solicitat cetățenilor să reducă consumul de energie electrică.

Subliniem că R. Moldova cumpără cantitatea necesară de energie electrică din România. Prețul mediu ponderat pentru 1 MWh de energie electrică procurat de pe bursa din România timp de o lună a constituit 231 de euro. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.