VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Și Danemarca a semnat acordul de securitate cu Ucraina

Danemarca a anunțat semnarea unui acord cu Ucraina privind furnizarea de garanții de securitate. Acordul prevede că Danemarca va sprijini Ucraina în domeniul militar și în alte sfere timp de 10 ani.

„Aceasta este cea mai gravă situație în domeniul securității politice de la sfârșitul Războiului Rece. Guvernul danez nu poate exprima suficient de mult cât de important este ca Ucraina să primească potențialul militar de care are nevoie. Dacă nu rămânem uniți, Ucraina nu va rezista, iar în consecință, nici Europa nu va putea rezista”, a declarat prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen, citat de ziua.md.

La sfârșitul săptămânii trecute, Ucraina a semnat cu Germania și Franța două acorduri similare. Marea Britanie a fost primul stat occidental care a încheiat un acord bilateral de securitate cu Ucraina, în 12 februarie, când premierul britanic Rishi Sunak a făcut o vizită la Kiev, reaminteşte AFP, arătând că înţelegerile de acest gen au rolul de a garanta susţinerea pentru Kiev pe termen lung, înainte de o eventuală aderarea la NATO.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.