VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sezonul de încălzire în Chișinău va începe în această săptămână

Dispoziția pentru începerea sezonului de încălzire în municipiul Chișinău va fi semnată în această săptămână. Dar fiecare asociație de locatari în parte trebuie să depună cerere pentru conectarea blocurilor la căldură.

La ședința operativă de la Primărie, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a declarat că există foarte multe solicitări pentru inițierea sezonului de încălzire.

Dispoziția Primăriei este pentru a iniția sezonul de încălzire, dar conectarea se va face la cererea locuitorilor. Astfel, dacă doriți conectarea la agentul termic, faceți solicitarea către compania „Termoelectrica””, a menționat Ilie Ceban.

„În ceea ce ține de fondul locativ municipal, pașapoartele tehnice sunt semnate sută la sută. Aceasta înseamnă că suntem pregătiți, începând de astăzi, să livrăm agent termic în orice bloc locativ. Respectiv, toate persoanele, care vor solicita la întreprinderile de gestionare a fondului locativ sau la gestionarul blocului, de astăzi se pot conecta și primi agentul termic. Ce ține de asociații, sunt gata la 88% pentru începerea sezonului de încălzire”, a menționat Ion Burdiumov, șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, potrivit IPN.

Șeful Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a declarat că, din cele 154 de instituții de învățământ preșcolar, 129 sunt conectate la agentul termic. În celelalte grădinițe căldura urmează să fie pornită. În ceea ce ține de grădinițele din suburbii, decizia le aparține primarilor din localități.

Responsabilul a mai spus că până acum, la solicitare a fost pornită căldura în 25 de școli din cele 131. În restul instituțiile de învățământ preuniversitar căldura va fi pornită de astăzi.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.