VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Sesizarea Partidului ”Șor” la Curtea Constituțională privind starea de urgență, respinsă

Decizia legislativului de a prelungi starea de urgență este perfect legală. Curtea Constituțională a respins ca inadmisibilă sesizarea Partidul ”Șor”, care a solicitat controlul constituționalității hotărârii Parlamentului privind prelungirea stării de urgență, transmite IPN.

Autoarea sesizării, deputata Marina Tauber, menționa că nu există vreun temei pentru prelungirea stării de urgență. Asta în condițiile în care Guvernul, Parlamentul și toate celelalte autorități ale statului au competențe depline și pot să întreprindă orice măsură în condiții și termene legale. Potrivit ei, hotărârea Parlamentului de a prelungi starea de urgență este una abuzivă, care încalcă principiul separării puterilor în stat.

La examinarea sesizării s-a constatat o paritate de voturi. Curtea a decis să sisteze procesul privind controlul constituționalității hotărârii Parlamentului privind prelungirea stării de urgență din 2 februarie 2023, depusă de deputata Marina Tauber.

Decizia Curții este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.