VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

DOC/Dorin Recean a depus declarația de avere: imobile, acțiuni și conturi bancare. Câți bani a cheltuit pentru studii în Marea Britanie

Pe parcursul anului trecut, prim-ministru Dorin Recean a obținut un salariu de 226.173 lei pentru funcția de consilier prezidențial și 8000 de lei pentru funcția de lector universitar la Universitatea Tehnică din Moldova, potrivit Declarației de avere și interese personale, depusă la Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Dorin Recean a depus prima declarație de avere și interese personale în calitate de prim-ministru al Republicii Moldova.

Potrivit documentului, pe parcursul anului 2022, soția premierului a obținut un salariu de circa 4.6 mln de lei pentru funcția pe care o ocupă la Moldova Agroindbank.

De asemenea, familia Recean a obținut dobânzi bancare: prim-ministrul a obținut peste 14 mii de lei, iar soția sa circa 11 mii de lei, 419 dolari și 2.816 euro. Totodată, premierul a mai obținut un venit în mărime de circ 531 mii de lei – dividende de la U.S. Food Network S.R.L.

Dorin Recean mai deține un teren agricol obținut în anul 2000 și două terenuri intravilane dobândite în anul 1996 și 2021, valoarea estimată a cărora se ridică la aproximativ 200 de mii de lei.

Pe numele premierului figurează trei locuințe: o casă deținută din anul 1996, cu suprafața de 271 m2 și evaluată la suma de 4,5 mln de lei; o vilă procurată în anul 2021, cu suprafața de 97 m2 și estimată la prețul de 55 mii de euro și o proprietate imobilă dobândită în anul 2005, cu suprafața de 16 m2 cu o valoare de 65 mii de lei.

Familia Recean deține o mașină de marca BMW, fabricată în anul 2016 și procurată în 2021 cu 19.250 de euro.

Soția premierului are 23 de conturi în bancă: 18 dintre acestea sunt la Moldova Agroindbank, patru conturi sunt înregistrate la REVOLUT PAYMENTS U AB din Lituania, un cont la Unicredit Bank România. Cea mai mare sumă pe care o deține este de 120 de mii de euro iar cea mai mică este de un leu.

De asemenea, Dorin Recean deține acțiuni în patru companii; 50% în compania de consultanță DELTA CO NSULTING, (în proces de lichidare), 50% servicii data și IT „PERFORMA SRL” , 10% HORECA – U.S. Food Networks SRL și 2.7799% compania de consultanță Projestact SRL (inactivă). Soția sa deține 0,05% din Farmacia „VIOLA”,

Anul trecut, Dorin Recean a cheltuit peste 800 mii de lei pentru taxa de studii la Chigwell School din Marea Britanie.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.