VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„Sesizare neîntemeiată”: CEC respinge plângerea MAN în care PAS este acuzat că-i face campanie electorală Maiei Sandu pe seama referendumului

Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a găsit nereguli în conținutul ziarelor de promovare a referendumului pro-UE distribuite de membrii PAS, despre care partidul MAN al primarului capitalei, Ion Ceban, a spus că ar promova candidatura Maiei Sandu la prezidențiale.

În ședința din 9 iulie, CEC a respins plângerea Partidului Mișcarea Alternativa Națională (MAN) care a cerut sancționarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru că membrii partidului de guvernământ ar fi distribuit 380.000 de ziare pentru promovarea referendumului pro-UE, din 20 octombrie, în care apar și pozele Maiei Sandu, informează Radio Europa Liberă Moldova.

CEC a decis că sesizarea MAN este „neîntemeiată”, iar ziarul corespunde prevederilor legale privind publicitatea politică și ele nu conțin elemente de agitație politică pentru că nu îndeamnă la vot, ci informează despre data și scopul referendumului privind aderarea Republicii Moldova la UE.

CEC a solicitat și poziția partidului de guvernământ care a explicat că ziarele fac parte dintr-o campanie de informare și nu conțin îndemnuri la vot, iar pozele cu Sandu au fost incluse pentru că ea a inițiat referendumul.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.