VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciul Vamal raportează încasări la bugetul de stat de peste 700 de milioane de lei, în ultimele șase zile

Serviciul Vamal de Stat (SV) a emis un comunicat prin care anunță că în perioada 21-27 noiembrie, încasările SV la bugetul de stat se ridică la peste 710,25 milioane de lei. De la începutul anului curent, SV a colectat la bugetul de stat circa 30,1 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 19,0 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

În perioada 21 – 27 noiembrie 2022, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 19,5 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,7 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. 

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 159 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 68 557 de traversări.
 
La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 80 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 717 mii de lei. 

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.