VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciul Vamal: peste 100 de cazuri de contrabandă cu țigări, înregistrate în 2023. Au fost inițiate 11 dosare penale

În anul 2023 Serviciul Vamal a documentat 104 capturi de țigări, dintre care 11 au fost dosare penale. În rezultatul complexului de acțiuni desfășurate de către ofițerii Departamentului antifraudă și conformare și de către inspectorii posturilor vamale de frontieră au fost depistate și ridicate în vederea confiscării 21 261 333 țigarete (peste un milion pachete de țigări) și 11105,25 kg de narghilea.

Potrivit Serviciului Vamal, din cele 11 cauze penale pornite 3 au fost expediate în instanță de judecată.

În cazurile documentate au fost ridicate 28 mijloace de transport prin intermediul cărora s-a încercat a fi transportate țigări, acestea fiind tăinuite în locuri special amenajate.

În anul 2023 au fost depistate și înregistrate 9 tentative de introducere ilicită în Republica Moldova a țigărilor fabricate clandestin cu indicarea denumirii unor branduri de țigări ce se fabrică în Republica Moldova, inclusiv cu falsificarea timbrelor de acciz, și care ulterior erau transportate atât din Ucraina în Republica Moldova cât și din Ucraina în România.

„În perioada de referință pe lângă conlucrarea cu instituțiile naționale au fost înregistrate rezultate semnificative și cu instituțiile internaționale, precum  EUROPOL, DIICOT, BCCO Iași și cu sprijinul EUROJUST. Concomitent, sunt desfășurate acțiuni de conlucrare cu autoritățile de resort din Ucraina”, precizează sursa citată. 

Depistarea cazurilor de contrabandă cu produse de tutungerie este una din prioritățile Serviciului Vamal, deoarece urmare a produselor de contrabandă introduse în țară și puse în liberă circulație, în bugetul de stat nu sunt achitate taxe și impozite, ceea ce înseamnă mai puțini bani la bugetul de stat și mai puțini bani pentru lucrurile vitale precum, sănătate, educație, asistență socială și infrastructură, precizează autoritățile vamale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.