VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 80 de localități din centru și nordul țării, rămân în continuare fără electricitate

Precipitațiile sub formă de chiciură din noaptea trecută au afectat rețelele electrice. Astfel, în dimineața zilei de 8 ianuarie, în nordul țării sunt deconectate 57 de localități și 27 de localități în centrul și sudul țării, informează ministerul Energiei.

Cele mai afectate sunt raioanele Rezina și Florești în zona de deservire RED Nord, și Criuleni, Orhei, Telenești, Nisporeni, Ialoveni și Cahul în zona de deservire Premier Energy Distribution.

În cazul unui incident, autoritățile îndeamnă să anunțați de urgență operatorul rețelelor de distribuție S.A. RED-Nord la numărul 0231 24 2 01 sau Premier Energy Distribution, la numărul 022 43 11 11.

Deoarece avertizarea Cod portocaliu de precipitați intense și vânt puternic, emisă de Serviciul meteorologic este valabilă până pe 10 ianuarie, Ministerul Energiei atenționează populația să respecte regulile de securitate privind instalațiile electrice:

  • Ocoliți conductoarele electrice căzute la pământ sau care atârnă de pe piloni și copaci;
  • Nu atingeți conductoarele electrice rupte;
  • Nu interveniți în instalațiile electrice, acțiuni ce se pot solda cu electrocutare.

Echipele de intervenție efectuează lucrări de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.