VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciul Vamal a primit o nouă donație de echipamente din partea Germaniei

Serviciul Vamal a primit din partea Guvernul German 150 calculatoare ce vor fi distribuite funcționarilor vamali, pentru a îndeplini misiunea de control și perfectarea operațiunilor vamale, nemijlocit la posturile vamale de frontieră.

Donația de echipament în valoare de 160 mii euro v reprezintă un pas important în dezvoltarea capacităților instituționale ale Serviciului Vamal.

Echipamentele au fost transmise în cadrul întrevederii Conducerii Serviciului Vamal (SV), cu directoarea de țară a Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), doamna Claudia Hermes.

În cadrul evenimentului, Conducerea SV a menționat că aceasta este una dintre primele dotări majore cu echipament modern IT din ultimii patru ani și a mulțumit reprezentanților GIZ pentru buna cooperare cu Germania și pentru eforturile de susținere în consolidarea potențialului funcționarilor vamali.

Părțile au discutat și faptul că Serviciul Vamal este puternic angajat în intensificarea cooperării regionale şi implementarea instrumentelor de facilitare a comerțului în vederea creării unui mediu antreprenorial favorabil şi competitiv pentru dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova, dar și implementarea managementului riscurilor, ce va consolida securitatea operațiunilor vamale, contribuind la prevenirea și combaterea fraudelor vamale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.