VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciul Vamal a încasat, de la începutul anului, 15,5 mld. de lei

Serviciul Vamal a adus, de la începutul anului, în bugetul de stat 15,5 miliarde de lei, ceea ce depășește cota stabilită cu 11 la sută. Doar săptămâna trecută, încasările instituției la bugetul de stat au atins cifra de peste 782 de milioane de lei.

„Totodată, în perioada 3-9 iunie 2024, de către persoanele fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare circa 17 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,17% din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12280 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 60276 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 17 855 și, respectiv, 13 732 de traversări”, se arată în comunicatul Serviciului Vamal.

Potrivit legii, banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale etc.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.