VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciul Fiscal, 34 de ani de la fondare. Maia Sandu a înmânat premii celor mai buni angajați ai Fiscului

La 34 de ani de la fondarea Serviciului Fiscal de Stat și de Ziua profesională a angajaților din sistemul fiscal, șefa statului, Maia Sandu, a participat la Gala Contribuabilului Onest 2024. Președinta i-a felicitat pe lucrătorii din domeniul fiscal, dar și companiile ce au devenit un exemplu prin modul în care își plătesc taxele și impozitele.

„Evenimentul de astăzi reprezintă un bun prilej pentru a reflecta asupra importanței activității angajaților Serviciului Fiscal de Stat, dar și asupra relației pe care trebuie să o construim între instituțiile statului și cetățeni, companii și societate. Din păcate, ducem cu noi povara unui trecut în care această relație se baza pe o neîncredere adânc înrădăcinată din cauza unor practici abuzive și – adesea – corupte din partea unor funcționari, inclusiv cu funcții de conducere. Asta s-a întâmplat – trebuie să o recunoaștem – și din cauză că unele firme au preferat să se „descurce” sau să caute scurtături”, a menționat Maia Sandu.

La Gala Contribuabilului Onest 2024 au fost premiați cei mai buni angajați ai SFS, dar și antreprenorii care-și îndeplinesc obligațiile fiscale.

„A fi un contribuabil corect înseamnă a pune umărul la modernizarea țării, la ancorarea noastră fermă pe drumul european. Le mulțumim mult tuturor companiilor care înțeleg că respectul pentru lege și cinstea sunt pietre de temelie fără de care nu vom putea să devenim o țară dezvoltată. Îmi exprim aprecierea pentru faptul că nu doar deschideți locuri de muncă acasă, ci pentru că lucrați transparent și onest”, a punctat Maia Sandu.

Șefa statului a salutat faptul că, până la finalul anului trecut, s-a reușit introducerea formatului digital pentru 58% din serviciile SFS. Potrivit șefei statului, „aceste evoluții nu doar că simplifică interacțiunea cu contribuabilii, dar vor aduce în relația cu Serviciul mai multă transparență de ambele părți și, astfel, mai multă încredere – acel fundament pentru o societate unită și puternică”.

Totodată, Președinta Maia Sandu și-a exprimat așteptarea ca angajații SFS să treacă la un model de lucru bazat mai mult pe consultare și susținere a antreprenorilor, iar controlul abuziv să devină un trecut uitat. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.