VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldovagaz va cumpăra gaze de la Energocom și în luna iulie

Întreprinderea „Moldovagaz” anunță care va fi prețul de achiziție al gazelor naturale de la SA „Energocom” pentru luna iulie. Astfel, compania ar urma să achite 366,34 euro pentru 1000 m3, ceea ce reprezintă o majorare a prețului cu aproximativ 17 euro.

„În conformitate cu condițiile contractuale de cumpărare a gazelor naturale dintre SA „Moldovagaz” și SA „Energocom”, în luna iulie 2024 prețul de achiziție va constitui 34,43 euro/MWh, fiind echivalent cu 366,34 euro pentru o mie de metri cubi, sau 7030,01 lei pentru o mie de metri cubi (fără TVA), reieșind din puterea calorifică superioară prognozată de 10,64 kWh pe metru cub, și cursul valutar respectiv”, se arată în mesajul publicat de Moldovagaz, citat de deschide.md.

Energocom a câștigat licitația pentru livrarea de gaze naturale pentru luna iulie, inițiată de Moldovagaz pe platforma electronică de tranzacționare administrată de BRM East Energy SRL, sucursala locală a Bursei Române de Mărfuri.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.