VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Serviciile secrete britanice: Armata rusă încearcă să recruteze muncitori migranți pentru a participa la războiul din Ucraina

O nouă actualizare zilnică a serviciilor de informații britanice se concentrează asupra încercărilor armatei ruse de a recruta lucrători migranți din Asia Centrală în Rusia pentru a servi în Ucraina. Atât militarii, care vizitează moschei, cât și ofițerii serviciului de migrație, care vorbesc limbile tadjik și uzbecă, încearcă să recruteze imigranți, se arată în raportul citat de BBC.

Potrivit serviciilor secrete britanice, recrutorii militari oferă imigranților o plată unică de 2.390 de dolari și apoi un salariu de până la 4.160 de dolari pe lună. De asemenea, oferă o obținere accelerată a cetățeniei ruse între șase luni și un an, în loc de cinci ani, cât este de obicei.

Autorii raportului sugerează că astfel de condiții îi vor încuraja pe mulți migranți să accepte. Acești recruți vor fi probabil trimiși pe linia întâi a frontului, unde rata victimelor rusești este extrem de ridicată.

Serviciile secrete britanice consideră că recrutarea migranților face parte din încercarea Ministerului rus al Apărării de a recruta 400.000 de voluntari pentru a lupta în Ucraina, amânând cât mai mult posibil orice nouă mobilizare obligatorie deschisă care să vizeze direct cetățeni ruși.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.