VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sergiu Oprea despre vizita lui Serebrian la Corjova: Va fi o vizită istorică

Sergiu Oprea, primarul comunei Corjova din raionul Dubăsari a declarat în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” că autoritățile constituționale de la Chișinău nu au vizitat niciodată localitatea Corjova, aflată în stânga Nistrului și controlată de facto de structurile transnistrene. Primarul susține că vizita viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian, planificată pentru începutul lunii martie, va fi una istorică.

Primarul susține că autoritățile de la Chișinău trebuie să plece în teritoriu pentru a discuta cu locuitorii și a vedea problemele cu care se confruntă cetățenii.

„Trebuie să fie vizite în teritoriu a reprezentanților de la Guvern. La toate adresările, chiar și atunci când am fost în Parlament și le-am spus deputaților: „nu vă temeți să veniți în teritoriu”. Oamenii vor să vadă că țara nu i-a uitat. La începutul lunii martie pentru prima dată vor pleca în Corjova oficiali ai guvernării de la Chișinău. Va fi o vizită istorică. Nu țin minte să fi fost vreo vizită oficială, cel puțin în cei 12 ani de mandat de primar, nu a fost niciun oficial din Guvern, Parlament sau Președinție”, a spus primarul de Corjova, Sergiu Oprea.

Totodată, primarul susține că în localitate activează doar doi agenți economici, care achită foarte puține impozite, astfel că toate proiectele de dezvoltare a localității sunt implementate cu suportul partenerilor externi ai Republicii Moldova.

De asemenea, Sergiu Oprea susține că peste 20% din localnici sunt plecați din localitate, cei mai mulți în țările Uniunii Europene și Republica Moldova, dar și în Rusia.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.