VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sergiu Aga, consilier: Doar în 2023, în Orhei s-au vândut peste 15 ha de pământ

Doar în anul curent, în Orhei s-au vândut peste 15 hectare de pământ, care au însumat aproape încă un buget al orașului. Declarația a fost făcută de consilierul local Sergiu Aga, parohul Bisericii Ortodoxe Românești din Orhei la Vocea Basarabiei. Potrivit lui, nu este o problemă că au fost înstrăinate pământurile, însă acești bani nu sunt utilizați transparent, ci în campanii electorale și la construcția unor drumuri de proastă calitate.

Sergiu Aga afirmă că autoritățile locale din Orhei irosesc banul public pentru a face proiecte de infrastructură necalitative, în grabă, utilizate pentru a-și face PR politic, fiind inaugurate înainte de alegerile locale generale din 5 noiembrie.

„Numai în anul 2023 s-au vândut peste 15 hectare de pământ, care au însumat aproape încă un buget al orașului, deci o suprafață enormă de pământ care ar fi făcut gelos, bănuiesc, și Chișinăului sau alte localități ale Republicii Moldova. Eu bănuiesc că în alte localități, comune există și o strategie de a face un plan general urbanistic care să fie, necesar, util orășenilor sau celor din comune pentru ca să fie dezvoltată echilibrat, armonios o întreagă regiune a orașului. Nu este o problemă să vinzi pământurile, dar atâta timp cât nu există o transparență clară ce vei face cu banii iar acești bani sunt cheltuiți în campanie electorală pentru drumuri făcute de multe ori de proastă calitate. Am asistat neputincios cum se așternea asfaltul pe ploaie, efectiv pe apa care era băltoace se punea numai ca să fie tăiată cordeluța înaintea alegerilor. Și așa s-au întâmplat toate lucrările care s-au făcut în pripă. Vorbim despre Grădinița nr. 2, la care a fost tăiată cordeluța înainte de alegeri, dar, de fapt, pe interior ea este în construcție, deci au făcut fațada pe dinafară. Același lucru s-a întâmplat și mai înainte. Dna Tauber a fost la Orhei pe la Grădinița nr. 12, s-a afișat că, iată, merg lucrările, s-au tăiat cordeluțele, dar în principiu această grădiniță, care a fost reparată inclusiv cu banii care au venit de la guvern în 2019, au fost niște negocieri, au venit 16 milioane de lei pentru Grădinița nr. 12, s-au cheltuit și iată că nici în ziua de astăzi, după ce 1 an de zile copiii frecventează această grădiniță, ea nu este dată în exploatare. Același lucru se întâmplă și la Grădinița nr. 2, iarăși în campanie în care a fost dl Verejanu în 2019, la Grădinița nr. 6 s-a lucrat și noaptea întreagă pentru ca să fie tăiată cordeluța înainte de a fi sâmbăta tăcerii din acel moment. Cam așa stau lucrurile, se fac lucrurile în pripă, se fac de mântuială, numai ca cineva să ia acest element de PR necesar la momentul respectiv”, a declarat Sergiu Aga în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Sergiu Aga menționează că de când se află în funcția de consilier local multe dintre deciziile care urmau a fi votate în consiliul au fost prezentate cu „doar 5 minute înainte de comisii”, iar majoritatea întrebărilor spinoase nu erau aduse în atenție în timpul prevăzut de legislație: cu 3 zile înainte de ședințele extraordinare și cu 5 zile înainte de ședințele ordinare.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.