VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful Poliției de Frontieră anunță cursuri ”antitero” pentru angajații săi, pe care îi dotează cu armament modern

Exercițiile ”antitero” devin prioritate pentru Poliția de Frontieră, anunță șeful instituției. La aproape un an și jumătate după războiul crud de invadare a Ucrainei de către Kremlin și în contextul atacului armat de la Aeroportul Internațional Chișinău din 30 iunie, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, anunță că se ”impun decizii de intervenție pe structură, astfel ca să asigurăm o componentă de pregătire antiteroristă a personalului, care va deveni una prioritară”.

Șeful pazei frontierelor naționale susține că viața angajaților săi și a cetățenilor care tranzitează punctele de frontieră trebuie protejate cu orice preț. Rosian Vasiloi susține că noile măsuri sunt luate în urma atacului din 30 iunie, în urma căruia Sergiu Muntean a fost ucis.

”30 iunie atacatorul a venit în Republica Moldova, în timpul procesării informației el nu figura în niciun sistem internațional de căutare. Decizia de neadmitere în țară a fost luată urmare a intervievării și constatării faptul de neîndeplinire a condițiilor de intrare în țară. Acțiunile lui ulterioare și atacul asupra lui Serghei impun decizii de intervenție pe structură, astfel ca să asigurăm o componenta de pregătire antiteroristă a personalului care va deveni una prioritară – viața polițiștilor și polițistelor de frontieră și a cetățenilor aflați în tranzit prin punctele de frontieră trebuie protejate cu orice preț. Primul curs va fi lansat luni, 10 iulie 2023. Ofițerii implicați în curs vor fi dotați cu echipamente și armament modern”, a precizat Rosian Vasiloi.

Amintim, pe 30 iunie, pe Aeroportul din Chișinău, un cetățean al Tadjikistanului a primit refuz de intrare pe teritoriul țării. Nemulțumit, acesta l-a deposedat pe un polițist de frontieră de arma din dotare și a efectuat mai multe împușcături. În urma atacului, polițistul de frontieră și un angajat al securității aeroportului, care a încercat să-l neutralizeze pe atacator, au fost răniți mortal.

Agresorul a fost rănit în urma operațiunii desfășurate pe aeroport de Brigada ”Fulger”, iar ulterior a murit.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.