VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful Parlamentului, Igor Grosu, pleacă într-o vizită în SUA

Situația din Republica Moldova va fi abordată de mai multe foruri și instituții americane. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, se va afla, în această săptămâna, într-o vizită de lucru în Statele Unite. Șeful legislativului va fi însoțit de șefa Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

Agenda vizitei de lucru, organizată până în 15 iulie, include întrevederi cu membri ai Congresului Statelor Unite și cu senatori. În cadrul acestora, se va discuta despre oportunitățile de intensificare a cooperării bilaterale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii.

”De asemenea, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va participa la audieri organizate de Comisia Helsinki, unde se va discuta despre situația din Republica Moldova, în mod special despre implementarea reformelor pentru consolidarea democrației, combaterea corupției și asigurarea securității, în contextul amenințărilor provocate de războiului Federației Ruse din Ucraina. Totodată, speakerul va participa la un eveniment public găzduit de Consiliul Atlantic din SUA, unde va fi abordat subiectul securității”, se arată în comunicatul Parlamentului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, are programată și o întâlnire și cu șefa Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Samantha Power. De asemenea, șeful legislativului se va întâlni, la Ambasada Republicii Moldova în SUA, cu cetățenii moldoveni, care s-au stabilit cu traiul în Statele Unite.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.