VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful Moldovagaz anunță care e valoarea totală a compensațiilor la factura de gaz în luna noiembrie

Volumul compensațiilor pentru livrările de gaze naturale către consumatorii casnici în medie din republică a fost de 49%. Despre aceasta anunță pe o rețea de socializare, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban.

În funcție de regiune și categorii de consumatori, această cifră variază de la 46% la 53% Valoarea totală a compensațiilor pentru consumatorii casnici a fost de 357,89 milioane de lei, din suma totală de 731,86 milioane lei acumulată la plată”, precizează Vadim Ceban.

Amintim că potrivit deputatului PAS, Dan Perciun, 78% dintre toți solicitanții de compensații au fost încadrați în categoria foarte vulnerabilă.

Potrivit lui, 12% dintre solicitanți se încadrează în categoria vulnerabilitate ridicată, 5% – medie, 2% – scăzută, 1% – non vulnerabilă.

În total din toți cei conectați la gaz s-au înregistrat aproximativ 420.000 din 600.000. Respectiv – 30% vor fi automat încadrați în categoria medie. Din cei 180 de mii de consumatori ai Termoelectrica s-au înregistrat aproximativ 102 de mii. Toți cei neînregistrați vor fi încadrați în categoria medie”, a precizat deputatul.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.