VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primăria anunță când va fi inaugurat Pomul și Târgul de Crăciun din PMAN

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe 17 decembrie 2022, ora 17:00, în capitală va fi dat startul sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou 2022-2023, unde va fi organizat și un spectacol muzical-artistic cu tematică de sărbători.

Pomul principal al țării în acest an este instalat în Piața Marii Adunări Naționale, iar în preajma bradului va fi amenajat Târgul de Crăciun.

Aici vor fi comercializate obiecte de meșteșugărit și artizanat tradițional, suvenire tematice, jucării, baloane, dar și produse alimentare: produse fast food, snack-uri, produse de patiserie fără cremă, cofetărie, popcorn, vată de zahăr,  acadele, băuturi răcoritoare și fierbinți, bere etc.

De asemenea, în PMAN vor fi instalate carusele, va fi trenulețul, dar și alte activități distractive pentru copii.

Pe durata sărbătorilor de iarnă, chișinăuienii și oaspeții capitalei vor beneficia de fotografii cu Moș Crăciun în preajma Pomului din PMAN, executate gratuit de către un fotograf profesionist contractat de Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural.

Totodată, în căsuța lui Moș Crăciun, amenajată de Primărie, vor fi zone pentru distracții și pentru fotografii. Mai mult, vinerea, sâmbătă și duminica, copiii vor primi aici cadouri de la Moș Crăciun.

Pentru a susține tematica de Revelion, unitățile de transport public din capitală vor fi decorate cu luminițe colorate. De asemenea, în sectoarele capitalei va fi aprins iluminatul decorativ.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor în PMAN va fi amenajat și un punct medical, în perimetrul desfășurării evenimentelor.

Cheltuielile pentru pregătirea și desfășurarea acțiunilor și manifestărilor cultural-artistice de Crăciun și Anul Nou în capitală vor fi suportate de Primăria Municipiului Chișinău, preturile de sector, direcțiile generale, direcțiile, secțiile și serviciile subordonate Primăriei, în limita mijloacelor financiare alocate pentr anul 2022 la compartimentul respectiv, iar în cazul întreprinderilor municipale – în limita resurselor financiare proprii.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, că municipalitatea este în febra pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă, în pofida crizelor sau situațiilor actuale, pentru că aceste evenimente ne unesc, cei plecați revin de sărbători, iar autoritățile capitalei depun eforturi ca toți cetățenii să se simtă bine aici, acasă.

 Pe 24 decembrie, începând cu ora 18:00, în Piața Marii Adunări Naționale vor răsuna colinde într-un program muzical, susținut de Ansamblul Etnofolcloric „Romanița”, iar pe 6 ianuarie 2023, ora 18:00, va fi un program cultural cu Ansamblul Etnofolcloric „Crenguța de Iederă”.

Evenimentele cu tematica de Crăciun și de Anul Nou sunt organizate de Primăria Municipiului Chișinău, împreună cu diverși parteneri. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.