VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Șeful IGP: Autorii alertelor false cu bombă anunțate la 112 au fost identificați

Fenomenul alertelor false cu bombă a înregistrat o creștere considerabilă în ultimele luni, în verificări fiind implicați peste 3.200 de angajați ai poliției.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, precizează că, de la începutul anului, a fost anunțată minarea falsă a peste 880 de obiective. De asemenea, șeful IGP spune că de la începutul anului se atestă o scădere a infracționalității juvenile și o scădere a accidentelor rutiere soldate cu decese și persoane traumatizate.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, prejudiciul adus statului de alertele false cu bombă este de peste 2,2 milioane lei. De asemenea, are loc suprasolicitarea angajaților poliției, spune șeful IGP.

„Dacă în perioada ianuarie – iunie am înregistrat 24 de cazuri de alerte cu bombă, în lunile iulie – august am înregistrat 124  de cazuri, având în total 148 de cazuri înregistrate. Antrenați în fenomenul respectiv, în documentarea și verificarea cazurilor, au fost peste 3.200 de angajați ai poliției, fiind implicate 1.100 unități de transport, fiind vizate peste 880 de bunuri, imobile.

Avem alerte cu bombă declanșate prin intermediul liniei telefonice 112, în acest caz toate persoanele au fost identificate și se află în proces de documentare procesuală.

Celelalte mesaje privind alertele cu bombă vin prin intermediul adreselor electronice. Și ele sunt în proces de documentare”, a spus șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unei conferințe de presă, notează agenția IPN.

Potrivit șefului IGP, de la începutul anului se atestă o scădere a fenomenului infracțional. Cele mai mari progrese fiind înregistrate la capitolul infracționalitate juvenilă. 

„Înregistrăm o scădere cu 21%, raportată la anul trecut. În acest an, pe teritoriul Republicii Moldova au fost comise de către minori 295 de infracțiuni, fiind implicați peste 400 de minori. De asemenea, am înregistrat o scădere de 5,9% la capitolul accidente în traficul rutier și o scădere cu 8,5% accidente cu persoane decedate. Am înregistrat o scădere a infracțiunilor ce vizează drogurile, viața sexuală, infracțiunile patrimoniale”, a mai spus șeful IGP.

În contextul fluxului mare de refugiați înregistrat începând cu 24 februarie, a crescut numărul hoților în lege care au traversat frontiera Republicii Moldova. Șeful IGP spune că aceștia au fost reținuți, fiind lansată procedura de extrădare în Ucraina.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.