VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, anunță că rezultatul războiului din Ucraina ar putea fi decis în lunile următoare

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a declarat la Washington că rezultatul războiului din Ucraina ar putea fi decis în lunile următoare, îndemnând aliații occidentali să-și intensifice ajutorul acordat Kievului.

„Următoarele luni vor fi decisive. Numeroși observatori se așteaptă la o ofensivă rusă în această vară, iar Ucraina nu poate aștepta până la rezultatul următoarelor alegeri americane. Tot ce trebuie făcut trebuie făcut rapid”, a declarat demnitarul UE, citat de Agerpres.

La Washington, Josep Borrell a discutat cu secretarul de stat american, Antony Blinken, și a insistat asupra consecințelor tragice ale unei potențiale victorii a Rusiei.

Dacă Vladimir Putin „câștigă acest război și cucerește Ucraina și instalează un regim marionetă la Kiev, precum cel pe care îl vedem deja în Belarus, nu se va opri aici. Acest lucru va avea repercusiuni enorme pentru Statele Unite și pentru sistemele de alianță construite în jurul Statelor Unite și al Europei”, a avertizat Borrell.

Un nou pachet de ajutor pentru Kiev de 60 de miliarde de dolari este solicitat de luni de zile de administrația Joe Biden, dar rămâne blocat în Congres. Adoptarea acestuia este suspendată de adepții lui Donald Trump din Camera Reprezentanților, care refuză să examineze textul în forma actuală, din cauza unui diferend pe tema imigrației.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.