VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Hamas a formulat o nouă propunere de armistițiu ce vizează, pentru început, eliberarea a aproximativ 1000 de prizonieri

Gruparea Hamas a prezentat mediatorilor o propunere de armistiţiu în Fâşia Gaza care include, în prima etapă, eliberarea femeilor, copiilor, vârstnicilor şi bolnavilor israelieni luaţi ostatici în schimbul eliberării a aproximativ 1000 de prizonieri palestinieni, potrivit unui document la care a avut acces agenția Reuters.

Între cei eliberaţi ar urma să se numere 100 de deţinuţi palestinieni condamnaţi pe viaţă în închisori israeliene, precum şi „recruţi femei” israeliene, transmite Agerpres.

Hamas mai afirmă că va conveni asupra datei de începere a unui armistiţiu permanent după schimbul iniţial de ostatici şi prizonieri.

După prima etapă ar urma de asemenea să fie convenit un termen-limită pentru retragerea israeliană din Fâşia Gaza, se mai arată în propunerea Hamas.

Potrivit acesteia, într-o a doua etapă a planului urmează să fie eliberaţi toţi ostaticii şi deţinuţii aflaţi în custodia ambelor părţi.

Egiptul, Statele Unite şi Qatar mediază negocierile de armistiţiu din ianuarie. Ultimul acord a dus la o pauză de o săptămână în lupte în luna noiembrie, în timpul căreia Hamas a eliberat peste o sută de ostatici, iar Israelul a eliberat de aproximativ de trei ori mai mulţi prizonieri palestinieni. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.