VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful delegației UE în RM Janis Mazeiks asteaptă ca lupta împotriva coruptiei să fie o istorie de succes

Lupta împotriva corupției este importantă la toate nivelele, iar Uniunea Europeană, sprijină reforma justiției din Republica Moldova. Declaratia apartine șefului delegației UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, si a fost facuta în cadrul emisiunii: “Puncte de reflectie” de la Vocea Basrabiei. Totodata, ambasadorul asteaptă ca lupta împotriva coruptiei să fie o istorie de succes, întrucât guvernul de la Chișinău a ascultat sfaturile din partea partenerilor internaționali și a implicat experți internaționali în acest proces.

Avem șansa să realizăm un succes aici, o istorie de succes, nu este o realizare încă, dar vedem că guvernul într-un mod foarte consistent a făcut pași înainte, a ascultat sfaturile din partea partenerilor internaționali, a implicat experți internaționali și acum există și un organ de evaluare, și procesul de evaluare a început. Este important ca acest proces să continue, să ajungă la un bun sfârșit și ambele consilii superioare – Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procurorilor – să muncească corect și curat, nimeni să nu aibă întrebări cu privire la un judecător sau procuror, să nu se pună întrebarea că, uite, ei nu acționează doar în interesul legii,” a spus șeful delegației UE în RM la Vocea Basarabiei.

Întrebat de moderatoarea Valentina Ursu, dacă Bruxelles-ul așteaptă sa fie finalizate dosarele de rezonanță despre care se vorbește ani la rând, șeful delegației UE în RM a raspuns: „Dosarele trebuie să fie anchetate, rezultatele trebuie să ajungă în instanță, procuratura trebuie să prezinte concluziile sale. Eu recent am avut o întâlnire cu noul procuror anticorupție, dna Dragalin, văd că este foarte angajată să lupte cu corupția, dar mai există anumite momente, noi vom urmări acest domeniu îndeaproape”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.