VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful CNA: Sistemul nu este perfect, dar îl îmbunătățim în fiecare zi

Șeful Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, recunoaște că sistemul nu este perfect, însă acesta susține că îmbunătățirea are loc în fiecare zi.

În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, Iulian Rusu a subliniat că instituția pe care o conduce are ca prioritate stoparea cazurilor de spălare de bani și corupție.

Eu cred că este un efort paralel, care se petrece pe ambele domenii. Faptul că nu există anumite informații publice, inclusiv din interesul de a nu divulga secretul anchetei, ar crea poate această percepție, dar, vă asigur, prioritățile pe care le avem noi – și sunt sigur că aceste priorități sunt și la alte organe de drept – sunt să investigăm anume cazurile acestea de spălare de bani în proporții mari, de acte de corupție. Recunosc că sistemul nu este perfect, îmbunătățirile le organizăm în fiecare zi, inclusiv la capitolul capacități ale colegilor noștri, dotare tehnică, tactici de investigație, toate acestea la un loc oferă rezultatul final pe care îl așteaptă întreaga societate”, a declarat Iulian Rusu.

Totodată, șeful CNA a subliniat că în R. Moldova se înregistrează o creștere ușoară a procentului de condamnări pe acte de corupție.

Avem o creștere ușoară a procentului de condamnări pe acte de corupție și doi la mână avem și o creștere a numărului de cauze care sunt expediate în instanțele de judecată din numărul total de cauze, ceea ce iarăși denotă un progres, că ceea ce ține de partea de investigare și de urmărire penală totuși livrează rezultate. Ele vor fi valorificate în timp, atunci când vom avea hotărârile definitive”, a precizat acesta.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.