VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șefii diplomațiilor de la București și Kiev, așteptați mâine la Chișinău. Va avea loc reuniunea trilateralei România – R. Moldova – Ucraina

Ministerul de Externe va găzdui mâine cea de-a treia reuniune a Trilateralei România – R. Moldova – Ucraina. La eveniment sunt așteptați șefii diplomațiilor de la București și Kiev, Luminița Odobescu și Dmitro Kuleba.

Trilaterala va viza o tematică extinsă, de la cooperarea regională în domeniul energiei și dezvoltarea în comun a unei infrastructuri de transport moderne și reziliente la parteneriate regionale în domeniul combaterii dezinformării. La încheierea discuțiilor, cei trei oficiali vor susține declarații comune de presă.

Amintim, Trilaterala România – R. Moldova – Ucraina a fost lansată în toamna anului 2022 la inițiativa ministrului de atunci al Afacerilor Externe de la București, Bogdan Aurescu.  Prima reuniune a fost organizată în septembrie, la Odesa, Ucraina.

A doua reuniune a Trilateralei s-a desfășurat în aprilie 2023, la București, la nivel de ministere de externe, care a fost axată pe teme de securitate, și a beneficiat de participarea miniștrilor apărării din cele trei state. La finalul reuniunii trilaterale, demnitarii participanți au semnat o declarație comună.

Lansarea acestui format trilateral are ca obiectiv consolidarea cooperării dintre cele trei state vecine, atât în contextul actual marcat de agresiunea ilegală a Rusiei și de crizele multidimensionale care afectează Ucraina și R. Moldova, cât și pentru sprijinirea implementării reformelor necesare în procesul de integrare europeană.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.