VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De la începutul anului, acumulările în fondurile de asistență medicală au crescut cu peste 9%

Compania Națională de Asigurări în Medicină a anunțat că a acumulat, de la începutul anului, în fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală venituri de peste 5,6 miliarde de lei, în creștere cu 9,4% față de perioada similară a anului 2023.

Potrivit CNAM, cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au depășit cifra de 4 miliarde de lei, cu circa 529 de milioane mai mult comparativ cu șase luni ale anului trecut, transmite Moldpres.

Transferurile de la bugetul de stat au constituit peste 1,2 miliarde de lei, cu 138 de milioane mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au depășit 259 de milioane de lei, în creștere cu mai mult de 82 de milioane comparativ cu primele șase luni ale anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au constituit 113,5 milioane de lei, cu circa opt milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Totodată, în prima jumătate a anului curent, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste 7,4 miliarde de lei, bani transferaţi în cea mai mare parte prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.