VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șefa statului, Maia Sandu, anunță relansarea Programului „Prima Casă”, a cărui realizare a început acum șase ani

Șefa statului, Maia Sandu, anunță extinderea programului „Prima Casă”. Anunțul a fost făcut de președintele Republicii Moldova cu ocazia Zilei Familiei. Sandu susține că a discutat deja noua inițiativă cu reprezentanții Guvernului și că, potrivit noului program, intitulat Prima Casă Plus, statul urmează să crească garanția acordată familiilor care vor lua împrumuturi pentru cumpărarea locuințelor. 

„Este nevoie să îmbunătățim condițiile de viață. În multiplele discuții pe care le am în satele și orașele din țară, deseori, tinerii vorbesc despre problema spațiului locativ. Este destul de complicat pentru mulți dintre ei să reușească să adune bani pentru o căsuță sau pentru a-și procura un apartament. Am discutat cu Guvernul să extindă Programul „Prima Casă”. Să vină cu un program nou – Prima Casă Plus prin care să ofere acces la aceste resurse mai multor tineri, nu doar celor care lucrează în instituțiile statului. Să crească mărimea programului și să examineze creșterea ponderii garanției oferite de stat în cadrul acestui program”, a declarat Maia Sandu într-un mesaj transmis de Ziua Familiei, marcată la nivel mondial în 15 mai. 

Amintim că programul „Prima Casă” a fost lansat în martie 2018 în timpul Guvernului PDM, condus de Pavel Filip. În prima etapă, cetățenii puteau depune cereri de finanțare la băncile care aveau semnate contracte de colaborare cu Ministerul Finanțelor și Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Inițial, au fost implicate în proces trei bănci comerciale din țară. 

Beneficiari ai programului „Prima Casă” puteau fi toți cetățenii Republicii Moldova cu vârstă de până la 45 de ani, care au un loc de muncă oficial. Persoanele interesate de nu trebuiau să aibă un alt imobil sau credit ipotecar activ, iar salariul lunar trebuia să fie de două ori mai mare decât rata lunară.

Treptat, programul a fost extins pentru mai multe categorii de persoane cu mai multe facilități oferite de stat.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.