VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șefa cabinetului liderului fracțiunii PAS din Parlament, numită membru al Comisiei Electorale Centrale

Șefa cabinetului liderului fracțiunii PAS din Parlament, Rita Lefter-Simașco, a fost desemnată azi în funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale. Proiectul de hotărâre a fost votat de 53 de deputați ai majorității PAS.

Rita Lefter-Simașco este licențiată în drept și deține o diplomă de master în același domeniu. Aceasta a activat în cadrul Direcției generale economie, reforme și relații patrimoniale și în Direcția generală economie, comerț și turism a Consiliului municipal Chișinău. Din septembrie 2021, Rita Lefter-Simașco activează în cadrul Parlamentului Republicii Moldova, ocupând funcțiile de consilier și de șef de cabinet al președintelui Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Candidatura Ritei Lefter-Simașco a fost propusă de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, după ce Ludmila Lupașco a demisionat din funcția de membru al CEC. Comisia Electorală Centrală este un organ colegial, format din nouă membri. Unul dintre ei este desemnat de Președintele Republicii Moldova, iar opt – de Parlament, cu votul majorității.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.