VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Percheziții în Penitenciarul nr. 13. Mai mulți deținuți, implicați în acțiuni de susținere a unei organizații criminale

Timp de o săptămână, în Penitenciarul nr. 13 din Capitală au fost efectuate mai multe percheziții într-un dosar privind susținerea de către un grup de deținuți a unei organizații criminale prin colectarea banilor în așa-numitul „obșciak” al rețelei.  

În cadrul anchetei, s-a stabilit că deținuții și persoane aflate la libertate colectau banii în așa-zisa casierie comună în urma estorcărilor de bani de la persoanele fizice, acţiunilor de şantaj, circulației ilegale a substanţelor narcotice şi altor infracţiuni comise pe teritoriul Republicii Moldova, în UE și CSI.

 Prin urmare, în perioada 12-19 martie, ofițerii de investigație și ofițerii de urmărire penală ai INI, sub conducerea PCCOCS, în colaborare cu angajații Penitenciarului 13 ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, au efectuat mai multe percheziții în închisoare, în celulele deținuților care se conformează și susțin regulile hoțești și cele ale organizației criminale. Ca urmare au fost stabilite mai multe ascunzișuri special amenajate, de unde au fost ridicate zeci de telefoane mobile și mai multe înscrisuri de ciornă, care prezintă interes pentru cauza penală.

În continuare, polițiștii întreprind măsuri pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și victimele care au avut de suferit în urma acțiunilor infracționale ale organizației criminale.

 În continuare, ofițerii de investigație întreprind măsuri pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și victimele care au suferit în urma acțiunilor infracționale, comise de aceștia.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.