VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ședința de examinare a recursului avocaților lui Ilan Șor a fost amânată

Ședința de astăzi de la Curtea Supremă de Justiție, la care urma să se decidă cu privire la admisibilitatea recursului în dosarul de condamnare a politicianului fugar Ilan Șor, a fost contramandată, transmite IPN.

Pe pagina CSJ se menționează că ședința a fost contramandată pe motivul demisiei lui Boris Talpă, unul dintre magistrații din completul de judecată.

Examinarea recursului a început încă în noiembrie 2023, ședințe fiind de atunci amânate de mai multe ori.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Prin hotărârea Curții de Apel Chișinău din 13 aprilie 2023, Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare. Instanța de apel l-a privat de dreptul de a ocupa funcții în sistemul bancar pe termen de cinci ani, dar și a dispus încasarea de la politician a sumei de 5,2 miliarde de lei. Politicianul a plecat din țară până la pronunțarea sentinței și demersurile de extrădare au rămas până acum fără răspuns.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.