VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu, întrevedere cu președintele Italiei: Parcursul european al R. Moldova este ireversibil

„Parcursul european al Republicii Moldova este ireversibil. Parlamentul este angajat plenar în a executa agenda de reforme necesare, iar justiția și combaterea corupției, eficiența energetică și cea regenerabilă, securitatea și ordinea publică, rămân a fi prioritare”. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei întrevederi cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, care se află, în aceste zile, la Chișinău.

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre parcursul european al țării noastre, oportunitățile de intensificare a relațiilor bilaterale, precum și despre moldovenii stabiliți cu traiul în Italia.

De asemenea, oficialii au discutat despre moldovenii stabiliți cu traiul în Italia, care fac mai strânse legăturile între cele două țări. În context, Președintele Sergio Mattarella a menționat că, în Italia, este o comunitate de moldoveni apreciată și activă atât social, cât și economic. În context, șeful legislativului Igor Grosu a menționat că a cunoscut zeci de familii în satele și orașele țării, care au revenit în ultimii ani din Italia.

„Și-au deschis afaceri cu „iz italian” și acest lucru ne bucură și îi așteptăm și pe alții acasă. Cu fiecare familie revenită și afacere deschisă, aducem Europa tot mai aproape”, a adăugat Igor Grosu.

Președintele Sergio Mattarella se află, în aceste zile, la Chișinău, aceasta fiind prima vizită oficială a unui Președinte al Republicii Italiene în Republica Moldova. Oficialul italian a avut o întrevedere cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. De asemenea, în cadrul vizitei, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, și viceministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale a Italiei, Edmondo Cirielli, au semnat o Declarație prin care Italia sprijină aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.