VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Securitatea din regiune și integrarea cetățenilor din stânga Nistrului, discutate de Recean cu reprezentantul special al OSCE 

Situația de securitate din regiune și măsurile de integrare economică și socială a cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, abordate de premierul Dorin Recean în cadrul întrevederii cu reprezentantul special al preşedinției în exerciţiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting. La discuții a participat și viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian și șefa misiunii OSCE în Republica Moldova, ambasadoarea Kelly Keiderling. 

Șeful Executivului a subliniat că Guvernul prin eforturi susținute aliniază regiunea obiectivelor de pace și securitate, precum și dezvoltării economice și protecției sociale. Oficialii au punctat necesitatea menținerii dialogului cu partenerii internaționali implicați în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană în vederea menținerii stabilității și a evitării escaladării tensiunilor, potrivit reprezentanților Executivului.

Un alt obiectiv menționat de prim-ministrul Dorin Recean, se referă la transparentizarea mediului de afaceri din stânga Nistrului și accelerarea procesului de integrare a cetățenilor din regiunea transnistreană. 

Ambasadorul Thomas Mayr-Harting a apreciat efortul autorităților în menținerea păcii și securității în regiune și a reiterat suportul Organizației pentru Cooperare și Securitate în Europa în procesul de reglementare pașnică a conflictului transnistrean.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.