VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova a obținut a treia medalie de aur la Campionatul European de Haltere pentru Juniori și Tineret

Republica Moldova a obținut a treia medalie de aur la Campionatul European de Haltere pentru Juniori (Under-20) și Tineret (Under-23), ediția 2023. Tudor Bratu este tânărul care a obținut medalia de aur în cadrul evenimentului sportiv.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, sportivul a obținut aurul, în limitele categoriei de până la 102 kg U-23. La proba „smuls” a ridicat 168 kg, clasându-se pe locul I, iar la a doua probă „aruncat” – 202 kg, la fel, a obținut aurul. În total a acumulat 370 kg, devenind astfel campion european. 

Tudor Bratu este discipol al Antrenorului Emerit Andrei Reuțchi, de la Școala Sportivă Specializată de Haltere din Cahul.

Învingătorii competiției vor beneficia de premii bănești din partea ministerului în cadrul Galei Sportului, care se desfășoară tradițional la sfârșitul anului. 

Campionatul European de Haltere pentru Juniori (Under-20) și Tineret (Under-23) se desfășoară în perioada 26 iulie – 3 august, la București, România.   

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.