VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Secția de boli infecțioase din cadrul Spitalului Raional Criuleni ar putea fi închisă. Nemerenco: În ce hal e nu se poate de descris

Secția de boli infecțioase din cadrul Spitalului Raional Criuleni ar putea fi închisă. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, după o vizită neplanificată la această instituție medicală.

Chiar acu mă întorc dintr-o vizită neplanificată în Spitalul Raional Criuleni. Seara poți vedea mai multe decât ziua. M-a întristat la culme un aspect și m-au bucurat altele. Deși per general este un spital îngrijit, cu secții renovate, medici tineri, personal calificat, spitalul are si o încărcătură de dinamită, gata de explozie. Este secția de boli infecțioase în care renumitul Hitchcock și-ar fi putut filma cele mai bune din filmele sale de groază.

În spital în ultimii ani s-au făcut careva renovări cu implicarea fondatorului, dar cele mai multe – cu ajutorul partenerilor din Elveția. Însă secția boli infecțioase a rămas cumva pentru altă dată. În ce hal e nu se poate de descris… Nu am găsit niciun pacient, bolnavii au plecat să doarmă acasă probabil, așa bolnavi cum erau. De mâine secția va fi în mod de urgență transferată în alt spațiu, dacă nu – secția va fi pur și simplu închisă”, a scris Ala Nemerenco pe o rețea de socializare.

Ministra Sănătății s-a arătat indignată de faptul că fondatorii nu s-au adresat până în prezent la Ministerul Sănătății pentru a rezolva această problemă.

Nu învinovățesc medicii. Și le mulțumesc că au rămas acasă și muncesc în așa condiții. Dar vă rog, stimați directori și fondatori, mai puneți-vă în locul pacienților și personalului și nu așteptați să vină ministrul. Înțelegem că resursele au fost și sunt limitate. Dar este o limită mai jos de care nu coborâm. Dacă întâlniți probleme și nu aveți soluții, veniți la minister să vă ajutăm. Soluții totdeauna există. Astăzi de exemplu, pe loc s-a găsit.

Poze nu atașez de data aceasta. Sunt de horror.

Și vreau să știți că sunt pusă rău pe însănătoșirea sistemului de sănătate. Cine nu are acest obiectiv, să se dea jos din barcă. E timpul să avem spitale sănătoase pentru oamenii. O să reușim”, a mai scris Nemerenco.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.