VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Secretarul general al NATO le-a cerut aliaţilor să furnizeze Kievului echipamente militare de iarnă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le-a cerut aliaţilor să furnizeze Kievului echipamente militare de iarnă, precum îmbrăcăminte, corturi şi generatoare pentru a le permite trupelor ucrainene să continue ofensiva împotriva invaziei Rusiei în sezonul rece, relatează Reuters.

Temperaturile medii în timpul iernii scad sub zero grade în mare parte din Ucraina şi arputea ca acestea să ajungă la minus 15 grade Celsius.

„Iarna se apropie, va fi greu și, prin urmare, trebuie să continuăm să furnizăm atât arme și muniție, dar și îmbrăcăminte de iarnă, corturi, generatoare și tot echipamentul specific necesar pentru iarnă. Deoarece dimensiunea armatei ucrainene a crescut atât de mult, este nevoie de mai mult echipament de iarnă de acest gen, iar NATO se concentrează în special asupra modului în care putem furniza, de exemplu, zeci de mii de uniforme de iarnă”,  le-a spus Stoltenberg jurnaliştilor după ce s-a întâlnit cu secretarul de stat american, Antony Blinken, la Bruxelles, potrivit comunicatului oficial. 

„Am discutat cu Antony Blinken despre răspunsul unit al NATO la războiul Rusiei din Ucraina. Războiul intră într-o fază critică, iar sprijinul nostru face diferența pe câmpul de luptă în fiecare zi. Trebuie să ne intensificăm și să ne menținem asistența, astfel încât Ucraina să poată învinge”, a scris Stoltenberg, pe Twitter.

De asemenea, Jens Stoltenberg a remarcat că presiunile asupra livrărilor de energie şi creşterea costului vieţii vor pune la încercare „unitatea şi solidaritatea noastră”.

În context, Antony Blinken a declarat că Statele Unite vor face tot ce le stă  în putință pentru a sprijini oamenii din întreaga lume care suportă cele mai mari costuri ale agresiunii Rusiei.

„Vom face eforturi pentru a-i ajuta pe europeni să treacă printr-o iarnă în care se vor confrunta cu costuri energetice ridicate, ceea ce va face dificilă încălzirea locuințelor pentru mulți dintre ei. Nu-i vom lăsa pe prietenii noștri europeni în frig”, a punctat secretarul de stat american.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.