VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Secretarul de stat american: Un atac israelian asupra frontierei dintre Israel și Egipt ar provoca pagube „inaceptabile”

Secretarul de stat american Antony Blinken a avertizat, sâmbătă, că un atac israelian asupra Rafah, oraş din sudul Fâşiei Gaza, unde sunt înghesuiţi peste un milion de palestinieni strămutaţi de război, ar provoca pagube „dincolo de acceptabil”, relatează Agerpres. 

Potrivit lui Blinken, Israelul nu a prezentat niciun plan de protejare a civililor în timpul acestui posibil atac. „În absenţa unui astfel de plan, nu putem sprijini o operaţiune militară majoră în Rafah, deoarece pagubele pe care le-ar provoca ar depăşi ceea ce este acceptabil”, a insistat Blinken, la forumul Sedona al Institutului McCain, în Arizona.

Totodată, secretarul de stat al SUA a apreciat că mişcarea islamistă palestiniană Hamas rămâne „unicul obstacol între poporul din Gaza şi o încetare a focului” cu Israelul. „Aşteptăm să vedem dacă, într-adevăr, pot fi de acord să spună da încetării focului şi eliberării ostaticilor. Realitatea în acest moment este că singurul obstacol între poporul din Gaza şi încetarea focului este Hamas”, a apreciat Blinken.


Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.