VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Hristos a înviat! Ortodocșii sărbătoresc azi Paștele. Mesajele transmise de primele persoane în stat de Învierea Domnului

Astăzi, când creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele, șefa statului, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și premierul Dorin Recean au transmis mesaje de felicitare pentru toți creștinii. Demnitarii le-au dorit tuturor să întâmpine această sărbătoare cu credință, dragoste și bucurie.

„Lumina învie chiar când este doborâtă, cu acest crez ne-am trăit veacurile pe pământul nostru. Am sărbătorit Paștele an de an și am deschis casele pentru lumină chiar și atunci când învierea era interzisă, iar bisericile distruse. Nu ne-am lăsat doborâți, ne-am păstrat credința și am trăit fiind învățați că a fi om, a fi onest și bun – înseamnă a fi puternic. Noi în Moldova când ne spunem cu fețele minunate „Hristos a înviat”, adunăm tot neamul în această adresare. Și pe bunica ce făcea cruce cozonacului înainte de a-l pune în cuptor și lumina după care mergeam cu părinții la biserică, frații și surorile cu care ciocneam ouă de Paște și masa plină cu bucate, dar cel mai important plină de oameni dragi. Vom transmite tradițiile copiilor noștri, acestea sunt rădăcinile noastre cu care plecăm în lume. Și lucrurile care ne oferă identitate și încredere în ceea ce suntem. Vă îndemn să promovați obiceiurile noastre oriunde a-ți fi că sunt cele mai dragi sufletului nostru. Să trăim Paștele cu bucurie și dragoste. Hristos a înviat!”, se arată în mesajul șefei statului, Maia Sandu.

Iar șeful legislativului a declarat că de Paște, încă o dată în plus, trebuie să vorbim despre pace și libertate.

„Acum, de Paște, când ne adunăm grămăjoară pentru a coace cozonac, pentru a vopsi ouă, sau pentru a merge la slujba de Înviere, să ne aducem aminte de lucrurile care ne unesc și ne bucură. Să ne aducem aminte de momentele frumoase din copilărie, de tradițiile noastre, de cei dragi care nu mai sunt printre noi sau care sunt în dificultate. Să vorbim de prezent, să prețuim pacea și libertatea, să fim încrezători și cu speranța că vom reuși, că împreună putem construi un viitor demn și în pace pentru toți copiii Moldovei. Să ne ținem împreună, să fim alături de oamenii dragi și să credem în Republica Moldova și oamenii ei. Sărbători luminate tuturor!”

Cu un mesaj a venit și premierul Dorin Recean.

„Sărbătorile Pascale să vă aducă pace în suflet, liniște în casă și multă bucurie. Puterea oamenilor noștri este în unitate și solidaritate, în toate lucrurile în care credem și pentru care muncim zi de zi. Să întâmpinăm Paștele alături de cei dragi, părinți, frați și surori, plini de speranță și încrezători în viitor. Sărbători Luminate tuturor!”, a declarat Dorin Recean.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.