VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Secretariatul Comunităţii Energetice salută progresul R. Moldova în sectorul energetic

Secretariatul Comunităţii Energetice (SCE) salută progresul Republicii Moldova în reforma sectorului energetic.

Declarația Comunității Energetice vine în urma vizitei la Chișinău în perioada 5-6 aprilie a directorului adjunct al SCE, Dirk Buschle, care a avut o întrevederi cu mai mulți oficiali din țara noastră, inclusiv cu premierul Dorin Recean.

Oficialii au discutat despre progresele formidabile în implementare pe care le-a arătat ţara în 2022, reformele în curs în sectoarele de electricitate şi gaze, importanţa dezvoltării durabile şi prioritățile țării pe termen scurt și mediu. În timpul vizitei, Recean și-a exprimat recunoștința față de Secretariatul Comunității Energetice pentru sprijinul acordat în ultimul an în dezvoltarea legislației naționale, consolidarea capacității și starea alături de cetățenii Republicii Moldova în timpul crizelor energetice”, se arată în comunicatul remis presei.

Totodată, SCE subliniază că Buschle a purtat discuții și cu noul ministru al Energiei, Victor Parlicov, și cu cei doi secretari de stat, Carolina Novac și Constantin Boroșan, precum și cu ministrul Mediului, Rodica Iordanov.

Subiectele discutate au inclus separarea și certificarea operatorilor de sisteme de transport de energie electrică și gaze, armonizarea legislației în materie de TVA, garanții de origine, eficientizarea autorizațiilor de mediu pentru surse regenerabile și silvicultură durabilă în contextul atingerii obiectivelor de climă ale țării. Părțile au convenit, de asemenea, să intensifice dialogul cu privire la aspectele legate de prețul carbonului de pe agenda autorității în anul curent”, se mai arată în comunicat.

În timpul vizitei, Buschle a discutat despre implementarea reformelor în domeniul energetic și cu ambasadorul Jānis Mažeiks, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, dar și cu directorii din cadrul ANRE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.