VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Se scumpește apa și canalizarea în mai multe localități din țară

Mai mulți operatori de apă din țară au depus solicitări la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru majorarea tarifului la apă și canalizare.

Astfel, în cadrul ședinței de astăzi, 4 august, ANRE a aprobat noi tarife pentru serviciul public de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate furnizat/prestat de către operatorii:

Î.M. „Apă-Canal Ocnița”:
serviciul public de alimentare cu apă potabilă:
– pentru consumatorii casnici în mărime de 27,38 lei/m3;
– pentru consumatorii noncasnici în mărime de 39,95 lei/m3.

serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate:
– pentru consumatorii casnici în mărime de 22,70 lei/m3;
– pentru consumatorii noncasnici în mărime de 36,33 lei/m3.

 S.A. „ Servicii Comunale Florești”:

serviciul public de alimentare cu apă potabilă:
– pentru consumatorii casnici în mărime de 27,64 lei/m3;
– pentru consumatorii noncasnici în mărime de 35,09 lei/m3.

serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate:
– pentru consumatorii casnici în mărime de 21,41 lei/m3;
– pentru consumatorii noncasnici în mărime de 37,76 lei/m3.

Totodată, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședință publică, valorile cheltuielilor de bază aferente activității de producere, distribuție și furnizare a energiei termice pentru anul 2021 de către Î.M. „Servicii Comunale Glodeni”: pentru activitatea de producere – 184,85 mii lei, iar pentru activitatea de distribuție și furnizare – 240,22 mii lei.  

De asemenea, Consiliul de Administrație a stabilit costurile de bază aferente serviciului de furnizare a gazelor naturale prestat de către Î.C.S „Nord Gaz-Sîngerei” S.R.L în valoare de 294,7 mii lei, cu 88,7 mii lei mai puțin decât valoarea solicitată, și de către S.R.L „Sălcioara-Vascan” în valoare de 123,0 mii lei, cu 11,1 mii lei mai puțin decât valoarea solicitată.

La fel, au fost aprobate tarifele reglementate pentru serviciul de distribuție a gazelor naturale prestat de către S.R.L. „Faitec-M”, diferențiate în funcție de nivelul de presiune a rețelelor, după cum urmează:

– Tariful pentru serviciul de distribuție a gazelor naturale livrate prin rețelele de presiune medie – 3 583 lei/1000 m3;
– Tariful pentru serviciul de distribuție a gazelor naturale livrate prin rețelele de presiune joasă – 7 792 lei/1000 m3.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.