VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Se ieftinesc pașapoartele, începând cu 1 august

Pașapoartele vor fi mai ieftine. Cabinetul de miniştri a aprobat noi tarife pentru o serie de servicii prestate de Agenția Servicii Publice (ASP), începând cu 1 august 2022.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, pașapoartele eliberate în termen de 20 de zile lucrătoare se vor ieftini cu 200 de lei – de la 850 la 650 de lei. Eliberarea pașaportului în zece zile lucrătoare va costa 1.240 de lei, în loc de 1.280, iar pentru eliberarea documentului în cinci zile, cetățenii vor plăti 1.430 de lei în loc de 1.490. Cu 130 de lei se va ieftini şi documentul de călătorie eliberat în termen de o zi.

De asemenea, cu 20 la sută vor fi reduse tarifele pentru serviciile de eliberare a extraselor din resursele informaţionale ale Agenţiei Servicii Publice, sub formă de document electronic, comandate prin intermediul unor aplicații web. În prezent, Agenția Servicii Publice eliberează șapte astfel de extrase. Începând cu ianuarie 2023, lista ar putea fi extinsă până la 27 de documente în format electronic.

Proiectul aprobat de Guvern propune și reducerea de circa trei ori a tarifelor pentru serviciile de confecționare a actelor de identitate pentru refugiați, beneficiarii de protecție umanitară și apatrizi. Cei care vor solicita buletinul de identitate în termen de 20 de zile lucrătoare vor achita 130 de lei, în loc de 350. Serviciile pentru eliberarea actului în zece zile lucrătoare vor costa 260 de lei – cu 440 mai ieftin decât până în prezent.

De asemenea, s-a ieftinit cu 660 de lei eliberarea documentului în cinci zile lucrătoare, tariful constituind 390 de lei. Cei care solicită eliberarea actului de identitate în termen de o zi vor achita 520 de lei, în loc de 1.400, iar pentru eliberarea documentului în ziua adresării, cetățenii vor plăti 650 de lei, și nu 1.750, cum era până în prezent.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.