VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Schimb de experiență între Ministerele Agriculturii din România și Republica Moldova

Ministerele Agriculturii de la București și Chișinău ar urma să se întrunească, la sfârșitul acestei săptămâni, într-o ședință comună. Un anunț în acest sens a fost făcut de Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova. 

Potrivit oficialului, o delegație extinsă a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare de la Chișinău va merge joi, 8 septembrie, într-o vizită oficială la București.

Vineri, toată ziua lucrăm cu Ministerul de Externe după care vom avea o vizită. Vor merge secretari de stat, șefi de direcție pentru a stabili relații personale cu omologii lor de la București. Vreau ca ei să facă schimb de numere de telefon, să aibă posibilitatea să comunice. Noi avem nevoie de susținere în ceea ce privește armonizarea legislativă, noi avem nevoie de experiența lor”, a declarat Vladimir Bolea în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

De asemenea, oficialul de la Chișinău a mai subliniat că este necesar un schimb de experiență pentru a putea fi mai utili agricultorilor pe plan local.

„Dacă vorbim despre oportunități, mi-ar plăcea dacă producătorii și procesatorii de materie primă din Republica Moldova, care până astăzi își făceau importuri de materie primă din Belarus, să se orienteze, de exemplu, spre producătorii de materie primă din România. Vorbim despre o calitate controlată, o calitate deosebită a produselor și să importe, chiar și aceleași produse lactate. Noi avem un foarte mare deficit”, a menționat ministrul Agriculturii de la Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.