VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Scheme de extorcare a banilor în urma unor istorii false despre accidente rutiere

Cinci bărbați, membri ai unei rețele infracționale, au fost arestați pentru escrocherie, fiind acuzați că extorcau bani de la diferite persoane pentru a mușamaliza cazuri false de accidente rutiere. Mai exact, suspecții, care se dădeau drept angajați ai structurilor de drept, sunau victimele sub pretextul că apropiați de-ai lor ar fi provocat un accident rutier, iar pentru a nu fi cercetați penal trebuie să dea mită.

În total, timp de o lună, reținuții ar fi organizat opt cazuri de extorcare a banilor de la victime. Sumele cerute variau de la 3000 până la 10.000 de euro.

”În cadrul cercetărilor s-a stabilit că fiecare dintre suspecți avea rolul său în această schemă infracțională. Aceștia se dădeau drept angajați ai organelor de drept, contactau rudele și, sub pretextul că apropiații lor ar fi  provocat un accident rutier în urma căruia a avut de pătimit o persoană, solicitau mijloace bănești pentru a nu fi trași la răspundere penală”, se arată într-un comunicat al Poliției Naționale.

Bănuiții, care au între 27 și 39 de ani, au fost plasați în arest pentru 20 de zile. Conform legislației penale, aceștia riscă închisoare de la 4 până la 8 ani.

În acest context, Poliția îndeamnă repetat cetățenii să fie precauți și să verifice veridicitatea informațiilor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.