VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere la Bălți: Cinci persoane, plasate în arest preventiv

Cinci persoane din cele 6 reținute de CNA la Bălți, în dosare de corupție la eliberarea permiselor de conducere au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. O decizie în acest sens a fost pronunțată de magistrații de la Judecătoria Bălți.

Potrivit deciziei magistraților, o altă persoană urmează a fi cercetată în stare de libertate.

Amintim că, șase persoane au fost reținute, la Bălți, în urma acțiunilor de urmărire penală desfășurate de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii de la procuratura municipală și procuratura anticorupție, oficiul nord, în cadrul mai multor dosare pornite pe fapte de corupere activă, pasivă și trafic de influență.

Este vorba despre un inspector principal al Secției de Înmatriculare și Calificare a Conducătorilor Auto din mun. Bălți, 3 instructori auto și doi intermediari care sunt suspectați de organizarea unei scheme de corupție la eliberarea permiselor de conducere.

Aceștia ar fi acționat în comun pentru a aranja susținerea examenelor practice și teoretice pentru candidații la obținerea permiselor de conducere. În schimbul unor sume de bani, care variau între 450 de euro și 1000 de euro per caz, candidații primeau calificativul ”admis” la probele organizate de Secția de Înmatriculare și Calificare a Conducătorilor Auto din mun. Bălți. Din probatoriul administrat de CNA și procurori rezultă caracterul sistemic al actelor de corupție, comise de către bănuiți.

În cadrul perchezițiilor efectuate la oficiile SÎTCCA a mun. Bălți, precum și în automobilele și domiciliile bănuiților, au fost depistate și ridicate peste 71 de mii de euro, 357 de mii de lei, circa 2.000 de dolari, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.