VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Schemă de contrabandă cu peste 6 000 de pachete de țigări și implicarea a zece persoane, deconspirată

Funcționarii vamali de la Aeroport în conlucrare cu ofițerii Direcției investigare fraude vamale din cadrul Serviciului Vamal, au deconspirat schema pusă la cale de către zece conaționali, de scoatere ilicită a 6105 pachete de țigări din țară. 

Cazurile au fost înregistrate în seara zilei de ieri, 11 decembrie 2022, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

În cadrul controlului vamal, urmare a valorificării informațiilor deținute de către ofițerii Serviciului Vamal, au fost supuse controlului bagajele a zece pasageri de la ruta Chișinău – Londra, care se presupune că acționau coordonat.

În rezultatul controlului au fost depistate nedeclarate organului vamal, 6105 pachete de țigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova, de diferite mărci.

În valiza celor 5 bărbați și 5 doamne cu vârstele cuprinse între 18 – 50 ani, au fost depistate cantități de la 400 -700 pachete de țigări. 

Serviciul Vamal menționează că în toate cele zece cazuri țigările au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional în conformitate cu prevederile art. 43¹, 287 alin. (10) Cod Contravențional.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.