VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Scandalul subvențiilor ilegale. AIPA: Condamnăm vehement orice act de corupție

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a venit cu precizări după ce ieri, ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat percheziții, în cadrul unor dosare, unde sunt vizați 5 angajați AIPA.

Într-un comunicat remis presei, AIPA precizează că verificări au fost efectuate la unul dintre angajații din cadrul oficiului teritorial UTA Găgăuzia, la doi angajați ai oficiului teritorial Bălți și la alți doi angajați din cadrul oficiului Central al Agenției.

Din informația oferită de către CNA, un singur angajat al AIPA a fost reținut. În cadrul acestor verificări, din Agenție au fost preluate, pentru documentarea cauzelor, un hard disk și șapte dosare de solicitare a sprijinului financiar pentru acordarea subvențiilor post-investiționale, alte mecanisme de subvenționare nefiind solicitate spre verificare”, subliniază instituția.

Totodată, Agenția precizează că în perioada 2021-2023, AIPA a gestionat în exclusivitate surse financiare din bugetul de stat, care sunt alocate anual conform Legii Bugetului.

Prin urmare, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură reiterează faptul că acordă tot suportul și colaborează cu organele abilitate de stat ce vizează investigarea dosarelor, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare. Astfel, AIPA condamnă vehement orice act de corupție și îndeamnă solicitanții de subvenții să sesizeze conducerea AIPA despre orice abatere admisă în procesul examinării cererilor de către angajați, apelând la linia fierbinte 022 21 33 33”, se mai arată în comunicat.

Citește și: AUDIO/ CNA a publicat stenograma discuțiilor dintre persoanele vizate în dosarele AIPA

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.