VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Scafandri ruși examinează podul Kerci, care leagă Rusia de Crimeea, după explozie

Scafandri ruşi examinează duminică, dinspre mare, podul Kerci, o infrastructură-cheie care leagă Rusia de Crimeea, care a fost avariat în urma unei explozii puternice, pe care autorităţile au atribuit-o unui camion-capcană, relatează AFP.

„Am solicitat o evaluare de la scafandrii noştri. Vor începe lucrul la ora şase dimineaţa”, a anunţat, sâmbătă seara, vicepremierul rus Marat Khusnullin.

Potrivit acestuia, „primele rezultate” ale acestei examinări subacvatice sunt aşteptate duminică.

Traficul auto şi feroviar a fost reluat sâmbătă la câteva ore după explozia care a aruncat în mare una dintre benzile podului, construit cu mulţi bani şi inaugurat de Vladimir Putin în 2018.

Ministerul rus al Transporturilor a indicat duminică că trenurile de pasageri din Crimeea în Rusia circulă „conform planului obişnuit”.

Autorităţile ruse au atribuit explozia, soldată cu trei morţi, unui camion-capcană deţinut de un locuitor al regiunii ruse Krasnodar. Moscova nu a acuzat imediat Ucraina pentru organizarea atacului, iar oficialii ucraineni nu au revendicat oficial responsabilitatea.

Cu toate acestea, Kievul ameninţase în mod repetat că va lovi acest pod simbol pentru anexarea din 2014 a Crimeei, care este folosit şi pentru aprovizionarea trupelor ruse în Ucraina.

Liderul Crimeei, Serghei Aksionov, a făcut apel la calm, duminică, şi a oferit asigurări că situaţia este „sub control”.

„Desigur că există emoţii şi o dorinţă sănătoasă de răzbunare”, a adăugat el.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.