VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

SATUL GERMAN, CENTRU DE ATRACȚIE, PENTRU OFICIALI, DIPLOMAȚI, INVESTITORI / video

„Satul German” a devenit un centru de atracție nu doar pentru clienți, dar și pentru oficiali, diplomați și investitori la nivel internațional. În ziua când s-au împlinit 15 ani de cooperare moldo-germană, șantierul a fost vizitat de către reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, organizația care sprijină activ dezvoltarea economică în R. Moldova și de mai mulți reprezentanți ai organizațiilor care sunt parte a programului “Partnering in Business with Germany”.

Delegației germane i-a fost prezentat proiectul „Satul German” și evoluția lucrărilor de construcție. S-a vorbit despre investiții, arhitectura inspirată de modelul sustenabil al cartierelor europene și despre modalitățile inovative prin care standardele europene sunt aduse la Chișinău.

VICTOR CILIBIC, manager de dezvoltare imobiliară: „Ne-am inspirat foarte mult din practicile germane, inclusiv din punctualitatea și managementul german. Concomitent, în procesul de executare a proiectului „Satul German” ne propunem să aplicăm și să utilizăm materiale de construcție de calitate germană, certificate și autorizate care sunt eficiente atât din punct de vedere financiar cât și eficiența energetică a clădirilor. Nu vom neglija niciodată calitatea germană”.

Dezvoltatorul Satului Germen, Ceslav Ciuhrii, a anunțat că în acest an primii locatari vor primi cheia de la noua locuință.

CESLAV CIUHRII, dezvoltatorul Satului German: „Am demarat la începutul anului 2022 prima tranță de blocuri. Anul acesta vor fi date în exploatare primele șase blocuri, pe care le vedeți în spatele meu și anul viitor vor fi încă nouă blocuri și 100 de case. În prezent am demarat tranșa trei, 15 blocuri. Lucrăm la obictivele sociale. Puteți să vedeți hotelul, care va fi dat în exploatare anul acesta, Academia de Tenis și Centrul de fitness”.

Oaspeții au rămas plăcut impresionați și au afirmat că acest proiec este unul exemplar prin design, funcționalitate, calitate și eficiență.

KURT PICHLER, membru al delegației germane: „De fapt, este pentru prima dată când vin la Chișinău, este prima dată când vizitez acest teren de construcții. Mi-a fost prezentat planul, la început, este ceva impresionant, un teritoriu cu mai multe blocuri și case. Celebrăm 15 ani de parteneriat și colaborare, și îmi doresc ca peste cinci ani, când vom celebra 20 de ani de parteneriat, acest proiect să fie dus la bun sfârșit, construit și dat în exploatare. Abia aștept să văd planul finisat”.

VICTORIA DERCACI, director Departamentul Vânzări, „Satul German”: „Ne bucurăm că avem o delegație extraordinară de la GIZ. Ne bucură enorm că sunt alături de noi, în primul rând ca și dezvoltare economică. Suntem fericiți să-i avem azi oaspeți în cadrul proiectului nostru minunat. Este un proiect unic în R. Moldova, unul dintre cele mai vizibile proiecte care vine cu soluționări pentru oameni și lucruri absolut geniale pe acest aspect”.

„Satul German” nu va fi doar un cartier rezidențial aranjat, curat, așa ca în Germania, dar și o comunitate care împărtășește aceste valori, a menționat Ceslav Ciuhrii.

CESLAV CIUHRII: „În primul rând va fi o comunitate în care fiecare va avea un confort, va avea totul foarte aproape de locuință: școala, grădinița, magazinele, chiar și biserică va fi în sat. Plus, vom fi un model de localitate în care poți să trăiești în imediata apropiere a centrului și, totodată, în confort. Totul este construit temeinic. Și liniște, și curat, și sigur”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.