VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Șase posturi TV din R. Moldova, fără licență. Grosu: O parte din ei au migrat spre online. Va trebui și acolo să intervenim

”O parte din cele șase posturi de televiziune din R. Moldova care au rămas fără licență de emisie au migrat spre online”. O spune președintele Parlamentului Igor Grosu, care subliniază că autoritățile vor interveni pentru a reduce propaganda în țara noastră.

Unele măsurători, unele sondaje au arătat de la sfârșitul anului trecut că undeva o treime din respondenți, din păcate, consideră că în Ucraina are loc o operațiune specială. Cum spune Putin. Și nu este nimic altceva decât produsul propagandei. Ce facem noi? Sunt două lucruri pe care trebuie să le facem și noi le facem. Pe de o parte, reducem din propagandă și aici vă prezint două intervenții. Pe de o parte am retras licența. Alt ingredient, am interzis emisiunile informative ale canalelor rusești și despre tematică militară, propagandistică, la fel au fost interzise. Și doi, este o informare, o alternativă de informare corectă, care se întâmplă prin intermediul presei libere, prin retransmiterea unor canale din Ucraina, Freedom, spre exemplu, un canal ucrainean în limba rusă”, a declarat Igor Grosu în cadrul unui interviu pentru presa română.

Totodată, președintele Parlamentului a subliniat că statul va continua lupta cu propaganda rusă, inclusiv va interveni și în mediul online.

E greu să aștepți ca ei să treacă pe canalele românești și atunci e bine să le dai în rusă, dar să le dai informația corectă și pe care să o poată digera și analiza. Deci asta am făcut, asta o să continuăm să facem. Lupta o să continue. Acum, o parte din ei au migrat spre online. Va trebui și acolo să intervenim”, a conchis Grosu.

Reamintim că la 16 decembrie 2022, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a Republicii Moldova a dispus suspendarea licenței de emisie a șase posturi de televiziune (Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV) pentru „lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina”.

Citește și: Președinta CA, precizări privind retragerea licențelor celor 6 posturi TV: Câte încălcări au comis pe parcursul anului 2022

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.